måndag, maj 26

Medeltidssommaren och PEPPEN!

Peppen är enorm.
Vi har hela sommaren planerad av vikinga- och medeltidsevent.
Det är saker som skall tillverkas, tält som skall sys, KLÄDER som behöver sys och mycket mer!

Jag krymper sakta men säkert ur min garderob. Det innebär även hela avdelningen med historiska kläder. Alltså kommer jag behöva sy nytt inför sommaren, eller snarare under sommaren, då jag fortfarande krymper...
Jag går i tankarna om att sy upp en dräkt i 1300-tals stil, med historiska källor och vara riktigt nitisk, bara för att se om jag kan. Sedan vill jag även sy upp en anständig vikingagarderob, då det faktiskt är den period jag känner mig mest bekväm i.
Men det lär tyvärr vänta tills strax innan varje marknad, så jag har någolunda bra sittande kläder.

Däremot finns det en del av mig som INTE krymper - HUVUDET!
Med andra ord så har jag totalt fastnat i huvudbonader för tillfället. Först ut är en ny Birgittahätta, då min gamla... dog. Jag tänkte följa Katafalks tutorial och mönster, och hoppas på att det funkar på mitt mini-huvud, annars får jag förminska det.

Jag håller även på med en hätta, inspirerad av medeltida fynd från London:


Här på bilden är den ut och in. Tanken är att jag ska fälla sömmarna med en fyllnadstråd i samma garn som jag även planerar att använda för att väva runt kanten. Färgkombinationen på denna hätta är inte direkt min favorit, men jag hade bråttom när jag skulle packa min väska och tog helt enkelt de två stora tygstyckena som låg överst, och då blev det så här.
Jag ser en del "fel"/missar i konstruktionen av den här hättan, som jag kommer att fixa till i mönstret innan jag syr nästa.

Eumn. Slut på babbel. PEPPEN!
/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar kanske? Eller ett roligt skämt? :D