onsdag, juni 19

Spontanlajv

Jag är ute på landet, som husvakt åt mina föräldrar där den ene är i Grekland och den andre jobbar borta.

I två nätter har Jessie och Björn varit här och tältat/campat med mig. Vi slog upp tältet precis bredvid huset och gjorde en eldstad där vi brukar ha grillen, allt var frid och fröjd och vi hade det bra, vanlig, hederlig svensk låtsascamping. Sen hände något.

Vi befann oss i en postapokalyptisk värld, där vi var tvungna att akta oss för zombies, hålla elden vid liv och försöka överleva. En lång historia växte fram, om vilka vi var, hur vi hade hamnat just där vi var och vilka faror som hotade. Vi gick igenom säckar med tyg jag hade i lillstugan, vilket fick vara ett förråd av gamla saker vi samlat på oss, tog de tyger vi ville ha och började provisoriskt sy ihop det till väskor, sjalar och liknande, och färgade de stora tygstyckena med te  i grytan över elden. Vi tyckte inte att kritvitt tyg passade in riktigt...
Tidigare på året hade jägaren Björn fångar kaniner, (förut jag fick en bunt slaktade frysta kaniner av Trollmor Billman, som jag har i frysen här ute) och nu var det dags att tillreda en av dem. Det kokades en stor gryta över elden med potatis, morot, lök och kanin, riktigt mumsigt!

Så lite som egentligen behövs för att lajva. Eller ska jag kanske säga leka? 
Hur som haver, underbart roligt har vi haft, och idag står en krävande expedition till närmsta större bebyggelse på schemat, vi behöver lämna av lite av de örter vi odlat och införskaffa nya verktyg. Dvs vi ska åka in till stan, Björn ska jobba ikväll, Jessie ska hämta tandborste och jag ska klappa på mina katter. Imorgon fortsätter äventyret!

Här har ni en random bild på en söt katt.
1 kommentar:

En kommentar kanske? Eller ett roligt skämt? :D