tisdag, december 15

Hemma hos Lars Inge

Vid det rustika köksbordet sitter jag och Kenny i väntan på de andra i klassen. Sprakandet från vedspisen och surrandet från kylskåpet hörs och doften från den sista snutt av vår egengjorda spickekorv sprider sig i luften.

De andra är ute och tar ner en liten timmerstuga. Märker upp varje bit och lyfter av. Meningen är att vi ska ta med den tillbaka till skolan för att sedan kunna reastaurera den. Byta ut ruttna stockar, lägga nytt golv, bygga tak och så vidare.
Imorgon ska vi ut på skiftet och fälla tallar och ta virket till timmer.
Jag ser tyvärr inte fram emot det, då min kropp har börjat göra ordentligt med uppror senaste veckan. Lederna stelnar till, jag får svårt att röra mig ordentligt och framför allt så värker det. Mest i händer och fingrar.
I fredags, strax efter att det hade börja slå om till kallt väder igen, så var mina fingrar så stela att jag hade svårt att böja dem, och de värkte så fort jag försökte. De var svullna över lederna och lysande röda.
Den kvällen var något utav de mer frustrerande stunderna i mitt liv. Jag kunde inte använda händerna, jag kunde inte göra någonting! Usch fy och blä.
Det är därför jag sitter inomhus nu, istället för att jobba relativt tungt, i ca -17°C.
Jag ska vara snäll mot kroppen.
Men jag kunde vara med en stund och hann ta lite bilder.
Puss hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar kanske? Eller ett roligt skämt? :D