onsdag, november 11

Trollet i Snicken - Intro

Varför är Trollet i snicken?
Jo, klassen är uppe på Lillhärjåbygget nu. Jag är hemma, som de flesta vet. Jag balanserar nära utmattning och utbrändhet, så sista livlinan var att stanna hemma på skolan och vila istället för att vandra upp med klassen.
Det är dag nummer tre sedan de for iväg, och jag har än så länge inte ångrat mitt val en sekund. Jag känner istället en enorm lättnad, och det är mycket enklare att ens bara andas nu.

Nu har jag tio dagar som är helt mina egna, där jag får göra vad jag vill, i vilken ordning jag vill, när jag vill. Jag känner nästan en känsla av frihet nu.
Självklart så har jag haft möten med min lärare Åsa, som är kvar på skolan, där vi har pratat om och bestämt en del saker jag ska göra för att fortfarande få närvaro och göra lite skolarbete, där VILA faktiskt ingår.
För kursen heter ju "Hållbar Kunskap", och vad är vila, om inte något som behövs ur ett hållbart perspektiv? Det är intressant (tycker både Åsa och jag) hur den här kursen hela tiden utvecklas och vi får se hållbarheten ur vinklar som vi tidigare inte ens visste fanns.
Och de här "skolsakerna" jag ska göra - det är precis de sakerna jag vill och behöver göra för att få vila, så som att hänga i Snicken och tälja skedar m.m.
Så alla flugor i en enda smäll så att säga.

Och som jag skrivit på Insta och Facebook; jag tar hårt på det här med vila och att må bra - Ost och kex är ett bra kvällsfika när man täljer. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar kanske? Eller ett roligt skämt? :D